Observatorio Español de Cannabis Medicinal OECM

Logo OECDM

 

El 2 octubre de 2015 va tenir lloc a Madrid l’Assemblea Fundacional de l’Observatori Espanyol de Cànnabis Medicinal (OECM).

L’OECM està integrat per professionals de diferents àmbits que treballen en l’estudi, l’observació i la divulgació de les propietats terapèutiques del cànnabis i els seus derivats: investigadors, metges i associacions de pacients amb malalties i símptomes que són susceptibles de ser tractats amb cànnabis i els seus derivats.

El principal objectiu de l’OECM és consolidar-se com una plataforma que faciliti l’accés a informació rigorosa i veraç sobre l’ús del cànnabis i els seus derivats amb finalitats medicinals.

Per a això, l’OECM col·laborarà amb altres entitats nacionals i internacionals que comparteixin fins similars. Entre d’altres objectius, l’ OECM pretén vetllar per la serietat de les dades de traçabilitat i estandardització dels productes derivats del cànnabis utilitzats amb fins medicinals.

En l’actual escenari, els usuaris terapèutics de cànnabis de l’estat espanyol estan sumits en una gran inseguretat jurídica i sanitària, a causa de la manca de regulació que permeti un accés segur a preparats estandarditzats de la planta.

Aquesta manca de regulació comporta una important manca tant en la informació rebuda per les persones usuàries com en la formació del personal biosanitari (metges, infermers, psicòlegs i altres especialistes) davant d’una realitat clínic-social que s’està consolidant fermament: l’ús medicinal del cànnabis.

L’OECM considera, per tant, que és necessari obtenir una resposta urgent de l’administració i les institucions per aportar solucions a aquests ciutadans, igual que s’està fent en altres països del món.

La presentació oficial de l’OECM es va fer a Madrid el 20 de setembre de 2016.

La Junta Directiva de l’OECM està integrada per:

Carola Pérez (dosemociones) – Presidenta
Javier Pedraza – Vicepresident
Cristina Sánchez (PhD, UCM) – Secretària
Guillermo Velasco (PhD, UCM) – Tresorer
Ekaitz Agirregoitia (PhD, UPV / EHU) – Vocal
José Carlos Bouso (PhD, Fundació ICEERS) – Vocal
Dr. Mariano García de Palau – Vocal
Manuel Guzmán (PhD, UCM) – Vocal
Dr. José Martínez-Orgado (Hospital Clínic San Carlos) – Vocal
Dr. Joan Parés – Vocal

OECM presentació

Cristina Sánchez és Professora Titular de Bioquímica i Biologia Molecular a la Universitat Complutense de Madrid. Des de finals de 1990 ha centrat la seva investigació en l’estudi del potencial antitumoral dels cannabinoides, especialment en càncer de mama. Cristina ha estat Secretària Científica de la Societat Espanyola d’Investigació sobre Cannabinoides, de la Junta Directiva segueix sent membre, i és una de les fundadores i actual Secretària del recentment constituït Observatori Espanyol de Cànnabis Medicinal.

Cristina Sánchez va ser una de les ponents del V Fòrum Social i Internacional del Cànnabis, celebrat el setembre de 2016 a Irún.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *