Manifest

Logo Fundació Alchimia SolidàriaAlchimia Solidària neix amb la voluntat de propiciar un canvi de valors des del món empresarial, una nova manera de conviure.

La nostra manera de treballar i veure la vida radica en la bona entesa, la familiaritat i bon tracte -tant entre companys de feina com amb els clients- i per això, la nostra millor manera de començar el dia és una bona abraçada, tal i com se’n fa esment en el nostre logo, si hom el sap interpretar!

El nostre benestar i el dels qui ens envolten és important per a nosaltres, i com a persones senzilles que som, ens sentim plens amb el resultat del que hem aconseguit amb el nostre esforç i treball i no necessitem més. Així doncs, tenim ganes de compartir una part dels nostres beneficis per intentar millorar el benestar d’altres persones, enlloc de seguir l’esquema habitual d’anar acumulant aquests guanys. En aquest sentit, volem obrir un camí innovador de com gestionar els beneficis d’una petita empresa per a obtenir-ne un profit col·lectiu que alhora ens farà, a nosaltres mateixos, més feliços.

Es tracta de fer que el diner flueixi evitant-ne l’estancament i l’acumulació i fent que els que hem tingut la sort de convertir-nos en receptors de diner tinguem la capacitat de redistribuir-lo en la societat de manera que serveixi per ajudar a altres persones més necessitades. D’aquesta manera tots en sortim beneficiats i això crea un flux cada vegada més abundant.

El diner és una fantàstica eina de redistribució de béns si som capaços de no acumular-lo. Pensem que des del moment en què comencem a voler-lo posseir es produeix un canvi energètic en la persona i la converteix en esclava. És una mica com l’anell de la famosa saga El senyor dels anells en què qui se‘l posa cau sota les urpes del maligne.

Per això des d’Alchimia ens hem proposat posar el nostre granet de sorra per intentar fer feliç al màxim de persones possible, sobretot les més desfavorides, i amb un àmbit d’incidència proper, l’Alt Empordà, sense descartar actuacions esporàdiques a d’altres zones, ajudant a entitats i associacions que degut a la situació econòmica actual han vist reduïdes les seves principals fonts d’ingressos.

Es tracta en definitiva d’intentar cosir algunes retallades.

Alchimia Solidària recolzarà també esdeveniments culturals, estudis sobre el cànnabis medicinal, donarà suport al moviment cannàbic antiprohibicionista i a iniciatives que neixin amb aquesta nova manera d’entendre el món, amb el màxim respecte cap a les persones i el medi ambient.

Des d’Alchimia Solidària animem a tots els que creuen en aquest canvi , tant a persones individuals com a empreses, a afegir-s’hi tant en els petits gestos que formen la nostra vida quotidiana com en els grans gestos que marquen nous camins. Les coses canviaran a partir del moment en què ens ho creiem i sobretot a partir del moment en què deixem de fer les coses com les fèiem ahir. Tal com diuen El moviment es demostra caminant i aquest és el punt on ens trobem, el moment de començar a caminar per un nou món, un nou paradigma.

En definitiva, creiem que la millor inversió és la felicitat dels altres i en això ens posarem a treballar.

Si ens voleu contactar ens podeu trobar a info@alchimiaweb.org