Fundació Tutelar de l’Empordà

Fundacio Tutelar de l empordaLa Fundació Tutelar de l’Empordà és una fundació privada, sense ànim de lucre, que treballa des del 2002 amb l’objectiu de tutelar les persones de les comarques de l’Empordà,  afectades per una disminució psíquica o bé persones grans, les quals prèviament hagin estat declarades incapacitades judicialment.

La finalitat principal de la Fundació Tutelar de l’Empordà és oferir la tutela legal a les persones que ho necessitin, vetllant per la seva qualitat de vida i la seva integració social, sempre i quan hagin estat incapacitades legalment, en absència de família o d’incapacitat d’aquesta per tenir-ne cura.

Inicialment la Fundació Tutelar de l’Empordà havia assumit la tutela legal d’aquelles persones afectades per una disminució psíquica, però ja fa uns anys que s’han assumit també tuteles de persones grans.

En resum, l’objectiu principal de la Fundació és garantir la qualitat de vida de les persones que estan sota la seva tutela, cosa que es concreta en:

a)    L’atenció personal de la persona tutelada, fent tot el necessari per millorar la seva qualitat de vida.
b)    Defensa i administració dels béns de la persona tutelada, sempre a favor dels seus interessos.
c)    Representació de la persona tutelada davant de qualsevol administració o procés administratiu.

Presentació de la Fundació Tutelar de l’Empordà a la sala polivalent d’Alchimia, el 13 de maig de 2015

Paraules dels beneficiaris

De la lectura del manifest de la FUNDACIO ALCHIMIA SOLIDARIA ens va sorprendre gratament la frase “la millor inversió és la felicitat dels demés i en això ens posem a treballar”.
Oliver Goldsmith, poeta irlandès del s. XVIII va dir que l’espectacle més gran  del món és un home que lluita contra l’adversitat; però encara és més sorprenent veure que n’hi ha un altre disposat a ajudar-lo.
Pensar que en moments com els actuals una empresa dediqui una part dels seus resultats empresarials a dotar econòmicament una Fundació Privada perquè utilitzi aquests recursos per ajuts a projectes socials, culturals, esportius i o mediambientals, ens podria semblar una utopia i molt més quan les administracions semblen oblidar el seu deure social,
doncs  haurien de ser les valedores d’accions que porten a terme institucions com la nostra, sense cap ànim de lucre.  És doncs una molt bona inversió la iniciativa de ALCHIMIA.
Destaquem també la bona participació de tot el personal d’aquesta empresa, doncs quan vàrem presentar el projecte i els objectius de la nostra Fundació vàrem observar una atenció especial que en pocs altres llocs havíem trobat. Valgui doncs la nostra doble felicitació.
Agraïm les atencions rebudes en tot moment i la generositat de la vostra aportació econòmica, que ens permet continuar en la nostra missió de vetllar per la protecció de les persones que tenim en  tutela o curatela i garantir-ne els seus drets i deures.
Moltes gràcies !!.

Albert Ollé
Gerent
Fundació Tutelar de l’Empordà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *