La festa del grafisme de Portbou 2013

Festa del grafisme 2013Una trobada oberta al voltant de la funció comunicativa i social del disseny gràfic des d’una perspectiva slow, desmarcant-nos de l’estrès habitual dels entorns en els que treballem, per reflexionar.
Escollim Portbou per potenciar  aquest aspecte slow, però sobretot per la seva natura de frontera, com el grafisme. En els marges entre l’art i la comunicació, entre la cultura i l’empresa, entre la ciutat i els espais naturals.

La festa del grafisme és un esdeveniment anual que vol qüestionar el model actual de la comunicació gràfica, marcada externament per una concepció molt lligada a l’elitisme, el consum, el ser cool i empatitzar. Un model inmers en un ritme frenètic i a la dictadura del dia a dia, que impedeix la reflexió, la recerca i la innovació.

Celebrar la festa a Portbou ens permet divulgar un model més funcional i proper als professionals, vinguts majoritàriament de Barcelona, Madrid o altres ciutats, i aconseguim que qüestionin la seva feina i la seva relació amb els mitjans, el públic i l’entorn.
A Portbou oferim, durant tres dies l’any, exposicions, xerrades, conferències, tallers, trobades i esdeveniments lúdics per facilitar el traspàs d’informació i experiències, des d’una estructura horitzontal, establint una comunicació entre iguals.

Paraules dels beneficiaris:

L’any 2013 vam celebrar la 6a festa del grafisme a Portbou. Un esdeveniment així no és possible sense l’esforç de tot l’equip organitzador i la implicació de molta gent que col·labora voluntàriament en el projecte des d’aquí i des d’altres ciutats.
Però tot i així, encara ens fa falta un ingredient màgic que completi l’equació, i que és la suma de totes aquelles persones i entitats que creuen en tu i donen sentit al que fas. Sense aquesta aportació no es pot anar més enllà.

El recolçament d’Alchimia Solidària és justament això, un nexe amb el territori, un vot de confiança i un valor afegir que ens dignifica, ens fa sentir segurs de nosaltres mateixos i de la nostra feina i aporta un significat real als nostres esforços. El fet que Alchimia Solidària cregui en nosaltres i que valori el que fem, fins al punt de fer l’aportació econòmica que ens permet continuar amb la nostra tasca en uns temps en els quals el recolçament d’altres institucions ha desaparegut, és vital i engrescador, i és una de les raons que ens dona les forces necessàries per continuar.

Gràcies de part de tot l’equip i de les centenars de persones que cada any gaudeixen de la festa del grafisme de Portbou.

Manel Gràvalos, coorganitzador de la festa del grafisme.

Festa2013_3 Festa2013_9 Festa2013_10

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *