Els Delai

Els Delai

Els Delai Big Band són una banda musical transfronterera formada en origen per músics de l’Empordà i posteriorment inclosos músics del Vallespir. És a dir, alguns tenen DNI espanyol i d’altres DNI francès.
En tot cas ens comuniquem en català, francès o castellà. El nostre so original és la rumba catalana.

La unió té l’origen el 2013, quan els Delai duo presentaven el primer disc a “la Chunga” de Céret, capital del Vallespir. De cop i volta van arribar un parell de músics amb trompeta i trombó integrants dels “Tirons” de Sant Llorenç de Cerdans,  amb ganes d’incloure’s a l’espectacle. Es va acceptar el repte i van tocar junts un concert que va crear màgia i espectació. Aquella sensació que els hi va agradar a tots és la que els uneix actualment. Des de llavors han fet multitud de concerts junts tocant les cançons del primer disc, que no està arranjat per a vents.

Les ganes de mostrar un so nou, més actual, més sincer els porta a crear 10 cançons noves cantades en català, castellà i francès que unifiquen les seves diferències i les fan virtuts. L’atzar i el llenguatge musical és el seu origen. L’amor a la música, a la comunicació i a les persones els ha fet anar endavant junts i veure’s immersos en aquest nou projecte. Els Delai Big Band.

coyo delai2

delaidelai

Aquest nou projecte de disc i les ganes de mostrar-lo de la manera més professional és el motiu de la demanda a Fundació Alchímia. Una ajuda per continuar endavant. Necessiten anar a un estudi professional i continuar donant el millor com a músics i creadors.

Paraules dels beneficiaris

En aquest punt, Fundació Alchímia, agraïda des del primer moment de veure músics amb ofici i energia creativa, ens va donar a conèixer els seus objectius. Objectius de conservació del territori, objectius de solidaritat social. Ens va demanar que la nostra proposta fos entesa com un bé comú i no només una ajuda a un projecte artístic. Això ens va fer reflexionar i entendre el valor real de la Fundació Alchímia. La nostra resposta va ser clara. “Proposem fer 4 concerts per associacions de l’Empordà que tinguin uns objectius comuns amb la Fundació Alchímia. Els nostres concerts han de multiplicar i transformar l’ajuda rebuda en més recursos per aquelles associacions escollides”. D’aquesta manera, amb energia expansiva i positiva, participem a través de la nostra música dins una cadena de diferents beneficiaris.

Uns músics que podran continuar fent música, uns malalts que continuaran rebent l’atenció que familiars amb esforç i escassos recursos els ofereixen la seva dedicació, uns animals que seran acollits i un territori que continuarà florint. Tot amb amor, com el sol i la humitat que desperten la  llavor de Fundació Alchímia.
Des dels Delai Big Band gràcies per donar-nos vida i poder-ne aportar.

Associacions beneficiades:

-El Dofí. Centre de Lleure per a Joves amb Disminució Psíquica de l’Alt Empordà
-Associació d’ajut a família i malalts d’Alzheimer Figueres
-Associació Animalista CANAE
-IAEDEN Salvem l’Empordà

CARTELL ALZHEIMER FIGUERES

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *