El costat femení del cànnabis

REMA: Xarxa Estatal de Dones Anti prohibicionistes

El món del cànnabis és capaç de generar un munt de coses bones i boniques, això ha quedat més que demostrat.

Des del cànnabis medicinal i els seus voluntaris, que treballen per ajudar als usuaris terapèutics, a la sensació de germanor que dóna estar ficat en el sector, on la gent s’intenta ajudar en comptes de solament competir uns contra uns altres.

Un altre exemple és la gran quantitat de persones que estudien tot el potencial dels cannabinoides d’aquesta planta, per poder ajudar a les persones que desitgin beneficiar-se d’ells de forma específica, aquells que advoquen per la prevenció de riscos, als activistes que lluiten per defensar els drets dels qui, com a adults, decideixen consumir marihuana…

L’esperit de col·laboració, associació i de companyonia impregna moltes de les branques d’aquest mundillo del Cànnabis Sativa L., fins ara capitanejada i dirigit sobretot per homes.

Dones Cannàbiques

I és per aquests motius que neix REMA, la Xarxa Estatal de Dones Antiprohibicionistas, per aportar a aquest gran poliedre una cara nova que lluiti pels interessos de les dones, que fan molt, però ara com ara, bastant des de l’ombra.

I és que la marihuana és una substància enormement femenina, ja que per començar, és la femella de l’espècie la que ens aporta la majoria dels beneficis lúdics i terapèutics, per sobre del mascle. De fet, un dels primers usos medicinals del cànnabis coneguts va ser el de tractar i alleujar dolències específicament de la dona, com els dolors menstruals, la disúria, i segons diuen també ajuda a reduir els dolors associats a les contraccions durant el part, per tractar els dolors posteriors a l’enllumenament, i fins i tot per reduir la simptomatologia associada a la menopausa.

A Estats Units, el boom de la marihuana ja ha propiciat que les dones es posin al capdavant com a emprenedores cannàbiques, però aquí encara segueixen actuant des d’una segona fila, i és per aquest motiu que neix REMA, buscant crear un punt de referència, informació i empara per a totes aquelles dones que necessitin suport, o que vulguin participar activament al món de la marihuana amb tot el poder de la igualtat.

REMA: Xarxa Estatal de Dones Anti prohibicionistes

Juntes, plantem-nos. Let’s Grow Together

La Xarxa Estatal de Dones Anti prohibicionistes neix d’un grup de professionals vinculades al món de la marihuana, provinents de diverses empreses i organitzacions, que han conjuminat les seves forces per crear una associació forjada de les aliances entre elles de forma totalment col·laborativa. Té com a finalitat ajudar a aconseguir la reforma de les polítiques de drogues a Espanya, però buscant donar-li un punt de vista més femení a aquesta lluita compartida per tots.

A més compten amb el patrocini de Alchimia Solidària, Revista Cáñamo, Kannabia, PlantaSur i WeCanna Consulting, i el suport de moltes altres associacions i empreses com Reggae Seeds, PortalCannabis, Iceers, MarihuanaTV, CatFac, Energy Control, WeedGest i Electrum Partners.

Presentada en societat el 24 de febrer, però gestada al llarg de 2015-2016, busca crear una xarxa transversal de dones cannàbiques (consumidores o no), per aconseguir estimular el debat i analitzar la situació de la dona en el sector del cànnabis, aconseguint la màxima visibilitat possible, i així poder estar a l’abast de com més usuàries (o interessades) millor.

D’aquesta forma, aporten el seu granit de sorra al debat de la normalització del cànnabis, mentre s’ocupen dels interessos femenins de forma directa i organitzada, per emparar a tota aquella que senti curiositat sobre el que aquesta planta pot aportar a la seva vida, amb informació de primera mà, i per ser coneixedores en primera persona de la substància i els seus efectes i implicacions.

I Trobada de Dones Cannàbiques.

REMA al Museu del Cannabis de Barcelona

El 10 de Març de 2016 va ser la data escollida per a la seva primera trobada, on es van dur a terme les primeres activitats, la presentació del projecte i on es va riure i es va gaudir molt.

Les agregades es van reunir, al costat d’altres convidades especials, per gaudir primera congregació de REMA, després de la introducció i presentació del projecte que van fer el dia 25 de Febrer en el Museu del Cànem, l’Haixix i la Marihuana de Barcelona.

A més, el passat dia 12 de març, l’endemà passat, vam poder acudir la xerrada realitzada en Spannabis 2016, dins de les jornades del World Cànnabis Conferences 2016, al costat de molts especialistes, metges i col·laboradors del sector, tan nacionals com a internacionals, que van presentar el projecte i les seves intencions.

Gràcies pel vostre suport en la fira del cànnabis més important d’Europa!

Totes i tots amb maría, totes i tots amb REMA. Junts som més.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *