1er Congrés Cannabmed

Alchimia Solidària patrocina la Cannabmed

Alchimia Solidària patrocina la Cannabmed

Cannabmed és el I Congrés de persones amb problemes de salut que utilitzen cànnabis de Catalunya.

Cannabmed és un pas més d’un recorregut que pretén obtenir un millor coneixement de la realitat de les persones que utilitzen cànnabis medicinal, proposar estratègies per canviar les contradiccions legals a què es veuen sotmeses i fer emergir, dins el debat sobre la regulació del cànnabis, una veu que les representi com a subjecte polític.

Per aquesta primera ocasió, es va proposar un espai de trobada de dos dies on, mitjançant vuit taules rodones, es van debatre alguns dels aspectes més centrals de l’àmbit del cànnabis medicinal. Perquè el debat tingués la màxima riquesa possible, les taules van estar compostes tant per persones expertes en la matèria com per usuàries de cànnabis medicinal. D’altra banda, els espais per al debat i preguntes del públic assistent van ser especialment llargs per afavorir la participació i que es poguessin teixir relacions entre persones amb interessos i realitats compartides. A més, al llarg dels dos dies, es va convidar els i les assistents a donar la seva opinió en un grup de treball per aprofundir en determinats aspectes que permetin fer un treball a mig termini entre les persones que estiguessin motivades.

Cannabmed va tenir lloc a la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB). Un congrés completament gratuït per als i les assistents gràcies a la col·laboració de tres fundacions (ICEERS, Alchimia Solidària i CANNA) i al suport de diverses entitats implicades, a les quals agraïm la seva inestimable suport. Dins d’aquest marc, volem aprofitar l’oportunitat per fer una crida a totes les entitats i empreses del sector que tinguin interès a ajudar a impulsar la defensa dels drets de les persones usuàries per motius terapèutics i dels seus familiars.

Finalment, el dia abans del Cannabmed, a la ciutat de Barcelona, ​​va tenir lloc un seminari de formació sobre cànnabis medicinal, dirigit a professionals de la salut i persones interessades que té l’objectiu de difondre un coneixement científic i actualitzat sobre la matèria.

Consultori de cànnabis terapèutic en línia

Actualment a tot el món s’està produint un experiment sociosanitari a gran escala. Milers de persones s’automediquen amb cànnabis.

Atès que cada vegada hi ha més evidències en relació a l’eficàcia i la seguretat de l’ús medicinal dels cannabinoides per tractar el dolor crònic, nàusees i vòmits deguts a la quimioteràpia, l’estimulació de la fam en pacients amb VIH / SIDA, l’espasticitat deguda a l’esclerosi múltiple o paraplegia, la síndrome de Tourette i l’epilèpsia refractària als tractaments convencionals, entre altres patologies, els drets dels pacients i els seus familiars no són respectats.

Més enllà de la consideració dels metges, cada persona és responsable del seu cos i els seus dolors, sent ella la que pot discernir en últim terme sobre l’efectivitat de la teràpia a la qual se sotmet o és sotmesa. I és que el pacient és l’única persona que pot avaluar la intensitat del seu dolor.

Milers de persones es veuen atrapades en una contradicció, origen de sofriment i estigma. Mentre troben remei al seu tractament assumeixen un risc legal i han de amagar la seva conducta. També aquesta situació obre la porta a l’oportunisme i l’engany, atès que els productes cannàbics que circulen, no passen tots els controls de qualitat requerits.

Encara que aparentment hem superat l’etapa del “perquè” s’ha de regular el cànnabis medicinal, sembla que el “quan” s’ha de regular el veiem lluny. En multitud de països d’Europa i Amèrica ja han fet aquest pas però en aquí sembla que els que poden regular-ho, no ho veuen clar. Només hi ha una manera de situar aquest debat en l’agenda política i és fent-ho visible i democratitzant un coneixement que, avui dia, es troba parcel·lat entre experts i pacients.

És per aquest motiu que la Fundació Alchimia Solidària s’ha proposat coesponsorizar el 1er congrés de malalts que s’automediquen amb cànnabis atès que és un primer pas per donar visibilitat a una solució que tenim davant des de tota la vida.

Alchimia ofereix el seu consultori sobre cànnabis terapèutic, un racó del bloc creat per solucionar qualsevol dubte sobre les aplicacions i indicacions de la marihuana, ja sigui amb funció terapèutica o lúdica, gestionat pel Dr. Joan Parés.


Aquí trobareu resposta a tota mena de qüestions per mitjà de la consulta directa utilitzant el formulari de contacte, i el doctor s’encarregarà de respondre-el més ràpid possible, per ajudar-vos a fer un ús conscient i adequat de la planta.

A més podreu informar-vos de les últimes novetats sobre el cànnabis terapèutic per mitjà de publicacions, articles i informacions interessants que aniran apareixent en el consultori, per facilitar la seva difusió i per complementar les respostes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *